Cum verifici temperatura unui câine de talie mare

Verificarea temperaturii unui câine, indiferent de talie, este o procedură importantă pentru a monitoriza sănătatea acestuia. Temperatura normală a unui câine ar trebui să fie între 38.3°C și 39.2°C.

verificare temperatura caine
Image by Isa KARAKUS from Pixabay

Iată pașii pentru a verifica temperatura unui câine de talie mare:

  1. Folosiți un termometru digital: Termometrele digitale sunt mai rapide și mai sigure decât cele cu mercur. Pentru câini, este recomandat să folosiți un termometru rectal sau auricular (specific pentru ureche), deoarece acestea oferă cele mai precise măsurători.
  2. Lubrifiați vârful termometrului: Folosiți un lubrifiant pe bază de apă pentru a lubrifia vârful termometrului. Acest lucru va facilita inserarea termometrului și va fi mai confortabil pentru câine.
  3. Obțineți asistență dacă este posibil: Dacă aveți pe cineva care vă poate ajuta, poate fi util să aveți o persoană care să țină câinele calm și în siguranță în timp ce efectuați măsurătoarea.
  4. Inserați termometrul cu grijă: Ridicați coada câinelui și inserați ușor termometrul în rect pentru aproximativ 2-3 cm (sau conform instrucțiunilor termometrului). Pentru câinii de talie mare, poate fi necesar să inserați termometrul puțin mai adânc, dar fiți foarte atenți să nu îl inserați prea adânc sau cu forță.
  5. Așteptați citirea: Majoritatea termometrelor digitale vor semnala când au finalizat măsurătoarea, de obicei în câteva secunde. Mențineți termometrul în loc până când auziți semnalul.
  6. Retrageți cu grijă și citiți temperatura: După ce ați retras termometrul, verificați temperatura afișată. Dacă este în afara intervalului normal de 38.3°C și 39.2°C, este recomandat să contactați un medic veterinar pentru sfaturi.
  7. Dezinfectați termometrul: După fiecare utilizare, este important să dezinfectați bine termometrul cu alcool sau conform instrucțiunilor producătorului.

Dacă câinele dvs. nu tolerează bine măsurătoarea temperaturii rectale sau dacă sunteți îngrijorat de posibilitatea de a-l răni, luați în considerare consultarea unui medic veterinar. Aceștia pot oferi sfaturi și pot folosi tehnici alternative, cum ar fi termometrele auriculare specifice, care sunt mai puțin invazive. Este important să abordați această procedură cu calm și grijă pentru a reduce stresul animalului dvs. de companie.