Smart Homes – Electrocasnice conectate la internet

electrocasnice internet

În urmă cu câțiva ani tehnologiile care alcătuiesc și animă aparatele electrocasnice pe care le utilizăm zi de zi păreau a-și fi atins limitele, iar acestea nu păreau a putea suferi îmbunătățiri majore. Situația s-a schimbat în ultimii ani, evoluția internetului și a conectivității în general ducând la o nouă generație de electrocasnice inteligente și controlabile de la distanță prin conexiun wireless.

În principiu aceste noi tipuri de aparate funcționează în același mod și fac cam același lucru ca și cele vechi, diferența principală fiind tocmai faptul că pot fi controlate online de oriunde există o conexiune viabilă la internet. Deși pare desprinse din filmele science fiction acestea sunt o realitate cotidiană într-o lume în care comoditatea și rapiditatea sunt cele mai importante aspecte în alegerea unor electrocasnice noi.

Ce aduce internetul în plus electrocasnicelor

Aparate de gătit

Aparatele de gătit inteligente care au wi-fi integrat permit o planificare mai atentă și mai precisă a meselor. Îți poți alege rețeta preferată, transmiți setările dorite prin aplicația de mobil și totul este gata fără prea mare efort. Electrocasnicele moderne sunt pline de senzori care previn arderea sau gătirea prelungită a mâncărurilor, dar cele inteligente îți vor permite și să le programezi de la distanță.

Mașinile de spălat

Fie că folosesc la spălatul rufelor, fie că sunt utilizate la spălatul vaselor, mașinilor de spălat sunt nelipsite din orice gospodărie. Este drept că majoritatea modelelor recente au posibilitatea programării ciclului de spălare în așa fel încât acesta să pornească la o anumită oră. Totuși, multe dintre ele sunt limitate prin faptul că programarea pornirii ciclului de spălare se poate face pe un interval limitat de 3-6 ore și în secvențe de 15 minute distanță între ele. Cu ajutorul wi-fi-ului integrat și a aplicațiilor de mobil îți poți programa mașina de spălat sau ciclul de uscare a rufelor la ora dorită și pentru intervalul necesar.

Frigiderele

Frigiderele sunt cele mai avansate și mai folositoare electrocasnice inteligente. Modelele foarte avansate pot fi programate chiar la nivelul la care pot comanda singure ingredientele care sunt epuizate sau pe terminate. Aplicațiile mobile sunt extrem de generoase în opțiuni când vine vorba de frigidere inteligente, dându-ți posibilitatea de a-ți organiza alimentele pe categorii, în funcție de ritmul de consum săptămânal  și îți arată în timp real ce mai ai în frigider și când expiră fiecare.

De ce să optezi pentru electrocasnice inteligente

Precizie

Precizia este esențială mai ales atunci când vorbim de aparate de gătit. Este adevărat că utilizăm electrocasnice din ce în ce mai performante de cca 100 de ani, dar conexiunea la internet și controlul de la distanță asigură un confort în plus. Nu trebuie să faci cărare spre bucătărie pentru a verifica dacă mâncarea este gata, poți face acest lucru din curte sau din duș de exemplu.

Comoditate

Reprezintă de fapt principalul plus adus de electrocasnicele inteligente. Cum ar fi să te trezești dimineața, să iei telefonul mobil de pe noptieră sau măsuța de lângă pat și să programezi cafetiera din bucătărie să-ți facă o cafea revigorantă în timp ce tu mai lenevești puțin?

Eco-friendly

casa inteligenta

A fi prieten cu mediul în care trăiești, a-l respecta și a avea grijă să nu consumi exagerat sau să nu poluezi este deja un mod de viață. Oamenii încep să conștientizeze și mai mult faptul că planeta își atinge limitele și este necesar să schimbăm modul în care o tratăm pentru a avea un trai armonios și sănătos. Digitalizarea electrocasnicelor a permis reducerea eficientă a consumurilor de energie electrică și apă precum și reducere noxelor și elementelor nocive pentru mediu emise de acestea pe durata funcționării. Faptul că poți monitoriza și controla de la distanță electrocasnicele inteligente este un lucru extrem de util, mai ales dacă ai instalate și panouri solare. În așa fel poți gestiona de oriunde ai fi ce aparate lucrează și care nu în funcție de cantitatea de energie produsă la momentul respectiv de panouri. Dacă vremea este schimbătoare în zona în care locuiești, controlul la distanță este ideal pentru a modera consumul în orice moment al zilei.

Lasă-te dus de val

Îți place sau nu, absolut toate îmbunătățirile inventate pentru a spori performanțele aparatelor de bucătărie și nu numai au devenit dotare standard la scurt timp după apariția acestora. Ce păreau opțiuni extravagante la vremea lor au devenit un “must” ulterior. De la mecanic, la analogic, la digital și acum la wi-fi. În curând toate electrocasnicele vor avea wi-fi în dotare standard. Oare ce urmează?