Mâncare de mazăre fără carne

Mazărea este un aliment foarte ieftin, ușor de preparat și care se găsește tot timpul anului în magazine sub diverse forme (proaspătă în sezon, la pungi congelată rapid sau sub formă de conservă). Mâncarea de mazăre fără carne este un fel de mâncare foarte  gustos și sățios și poate fi consumată ca atare în zilele de post sau ca garnitură la friptură sau chiar anumite feluri de pește.

Ingrediente:

  • mazăre 500 gr (de preferat proaspătă sau congelată, nu la conservă sau borcan)
  • o ceapă potrivită
  • un morcov
  • un ardei gras
  • 2 cartofi potriviți (nu este obligatoriu, după gustul fiecăruia)
  • pătrunjel
  • 2-3 roșii sau 2 linguri pastă tomate
  • sare
  • piper
  • mărar

Cu ce gătim:

  • tigaie antiaderentă
  • cuțit
  • tocător
  • curățitoare de coajă
  • aragaz sau plită electrică

Mod de prearare:

       Se toacă ceapa și ardeiul mărunt și se pun într-o tigaie antiaderentă cu puțină apă (puteți folosi ulei, dar este mult mai sănătos să înmuiați legumele în apă, iar rezultatul final va fi același). După 2-3 minute când acestea își schimbă culoarea se adaugă morcovul tăiat cubulețe sau felii și se mai lasă 2-3 minute. Dacă este nevoie se mai pune puțină apă. Se pune apoi și mazărea și se acoperă cu apă. După circa 10 minute se adaugă cartofii curățați de coajă și tăiați cubulețe precum și roșiile tocate mărunt sau pasta de tomate, ce aveți la îndemână. Se potrivește de sare și piper și se mai lasă la fiert 5 minute. La final adăugați mărar tocat și pătrunjel. Gata. Poftă bună !

Lasă un răspuns