Feng Shui – 5 sfaturi pentru a-ți echilibra energetic căminul

Feng shui este o un curent originar din China care utilizează energia din natura pentru a armoniza și echilibra legăturile dintre individ și mediul înconjurător. Conform ideologiei feng shui toate lucrurile, ființele și obiectele din univers sunt legate într ele printr-o forță energetică invizibilă denumită „qi”. Adepții feng shui consideră arhitectura un mod de a armoniza clădirile cu energia celor care locuiesc în acestea.

Fără oglinzi  în holul de la intrare

Experții feng shui nu recomandă instalarea oglinzilor în holul sau zona prin care se intră în casă, mai ales dacă acestea sunt orientate fix spre intrare. Se spune că dacă intri în casă și primul lucru pe care îl vezi este o oglindă care îți reflectă imaginea, toată energia pozitivă existentă ăn casă sau pe care ai adus-o cu tine, va dispărea.

Deasemenea, un alt spațiu din casă în care oglinzile nu au ce căuta este dormitorul. Oglinzile cresc cresc fluxul de energie, iar energia crescută dăunează semnificativ unui somn liniștitor. Dacă ai oglinzi în dormitor acoperă-le căteva nopți și vezi dacă somnul tău se îmbunătățește. Dacă este așa, gândește-te să le înlocuiești cu tablou canvas sau altceva. Dacă totuși este musai să ai o oglindă în dormitor, poziționeaz-o pe un perete care nu este orientat spre patul în care dormi.

Nu depozita sub pat toate obiectele de care nu mai ai nevoie

dormitor minimalist

Un obicei bine împământenit este acela de a ascunde sub pat toate obiectele pe care nu le utilizăm, de care nu mai avem nevoie sau de care pur și simplu ne împiedicăm prin casă. Feng shui sugerează că aglomerația asta de obiecte nefolositoare sub patul în care ar trebui să ne odihnim este extrem de dăunătoare echilibrului energetic și implicit somnului. Eliberează spațiul de sub pat și scapă de obiectele aruncate aiurea acolo, amintește-ți că este locul unde trebuie să-ți reîncarci bateriile.

Evită culoarea roșie în bucătărie

Ideologia feng shui îmbrățișează 5 elemente: lemn, foc, pământ, metal și apă, iar echilibrul dintre acestea este esențial pentru o viață armonioasă. Bucătăria este un loc al casei în care focul este foarte prezent, iar energia degajată de cuptor și aragaz este predominantă. Încărcarea spațiului din bucătărie cu mobilier sau decorațiuni de culoare roșie duce la accentuarea prezenței energiei focului în încăpere și la un dezechilibru energetic care nu poate fi decât dăunător, iritând și afectând negativ oamenii.

Bibelouri, tablouri și decorațiuni vesele

Este bine să te asiguri că obiectele de decor, bibelourile sau tablouri agățate pe pereți sunt vesele, conțin scene cu bucurie și liniștitoare, nu scene de luptă sau care să inspire ceva negativ. Un alt aspect important este acela al înălțimii și al modului în care aceste obiecte sunt amplasate. Tablourile trebuie să fie cât mai sus pe perete și este de preferat să fie agățate în două locuri, pentru a te asigura că sunt perfect aliniate cu podeaua și tavanul.

Repară sau aruncă obiectele stricate

Un alt aspect care creează dezechilibru energetic în căminul tău este acela al obiectelor defecte, stricate și care zac în casă la vedere. Imaginea unui dulap cu ușa ruptă, a unui geam crăpat sau a oricărui obiect stricat este deprimantă la nivelul subconștientului și afectează mult starea de bine pe care o ai. Să vezi în fiecare zi, de mai multe ori un obiect defect creează o stare de energie negativă pe care la prima vedere nu o sesizezi. Regula este clară: ori repari sau recondiționezi obiectele defecte și deprimante, ori scapi de ele și le faci vânt la gunoi. Nu le înghesui într-un spație de depozitare pentru că mai devreme sau mai târziu tot te vor afecta emoțional.