Cum să-ți transformi ieftin dormitorul într-unul de lux

Dormitorul reprezintă o cameră foarte importantă  căminului nostru fiind cea în care ne reîncărcăm bateriile după o zi istovitoare. Modul în care această cameră este amenajată și întreținută ne influențează enorm odihna de noapte și nu numai. Una este să te trântești într-un pat înghesuit de rufe mai mult sau mai puțin curate și alte este să te odihnești într-un pat curat, confortabil și cu așternuturi plăcute. Pe lângă curețenia necesară și ordonarea obiectelor și a lucrurilor în cameră, foarte important este și aspectul camerei. Îți prezentăm în acest articol câteva trucuri pentru a face dormitorul să pară ca unul în care s-a investit foarte mult.

Lumina – alege candelabru sau lustre care atârnă

candelabru
Foto Free-Photos via Pixabay

Clasica aplică este de mult depășită și, deși este foarte practică, aspectul ei lasă de dorit de cele mai multe ori. Un candelabru este o alegere mult mai sofisticată care răspândește un aer de lux în încăpere, la fel ca și alte tipuri de lustre care atârnă serios din tavan. O sa ți se pară ciudat, dar un candelabru clasic se potrivește foarte bine cu un mobilier modern.

O piesă de rezistență (sau mai nou „statement piece”)

Statement piece este o expresie des întâlnită în lumea modei sau a decoratorilor. Este urmașul termenului „piesă de rezistență” care era folosită pentru a evidenția cea mai importantă și mai interesantă piesă dintr-o colecție (fie ea de artă, de modă, auto etc). Statement piece reprezintă piesa centrală dintr-un ecosistem, fie că vorbim de piesa semnificativă dintr-o încăpere, dintr-o colecție de artă sau chiar din ținuta ta proprie (cum ar fi un ceas, un colier, o eșarfă sau o geacă care iese în evidență). Întrucât piesa centrală trebuie să iasă în evidență, deci să fie voluminoasă, în cazul unui dormitor micuț este indicat ca aceasta să fie chiar patul. Așa împuști doi iepuri: un spațiu generos în care să te odihnești și o piesă de mobilier impozantă care conferă un aer aristocratic întregii încăperi.

O pată de verdeață

Plantele verzi oferă un aer proaspăt oricărei încăperi, indiferent de dimensiunea și destinația acestora. Pentru camerele spațioase ideale sunt plantele mari, înalte, cum ar fi ferigile sau ficușii, pe când pentru camerele de dimensiuni reduse sunt potrivite plantele mici de ghiveci. Plantele de apartament dau o senzație de relaxare și confort și cu cât sunt mai exotice cu atât fac spațiul mai inedit și extravagant.

Noptiera este un spațiu esențial

noptiera moderna
Foto ErikaWittlieb via Pixabay

Noptiera este un obiect de mobilier care aduce un aer aparte dormitorului. Dacă aceasta are un aspect plictisitor trebuie înlocuită imediat cu una cu stil, modernă sau vintage. Un stil modern și actual sunt noptierele cu accente aurii. O mică lampă cu un design inedit sau metalic ar completa perfect decorul.

Adaugă o tavă

O tavă cu un aspect extravagant schimbă compet atmosfera în dormitorul tău. Amplasată pe noptieră sau pe un mic dulap nu numai că te va ajuta să te organizezi mai ușor sar va oferi și un aer aparte întregului aranjament.

O pătură deosebită

Adaugă decorului o pătură unică având rol dublu, atât funcțional cât și estetic. Un astfel de accesoriu amplasat pe pat schimbă total întregul aspect al dormitorului. Pătura trebuie să fie una elegantă, cu un aspect de lux, realizată din catifea, lână sau imitație de blană de calitate. Evită blănurile naturale sau modelele cu tipare de prost gust sau prea încărcate.

Un tablou

Spațiul poate fi personalizat cu un tablou care să te reprezinte. Un tablou de bun gust este binevenit și conferă un aer luxuriant întregii încăperi. Asigură-te că opera de artă este amplasată la vedere, de preferat deasupra patului.

Un obiect de artă

Un dormitor de lux are nevoie de un obiect de artă pe măsură. Cele mai potrivite sunt oglinzile vintage, originale, nu imitații moderne, cu aspect clasic. Mai poți îmbina o ramă de colecție cu un tablou original pentru un efect vintage.

Accesorii cu stil

manere dulap
Foto Jatuphon Buraphon via Pixabay

Poți schimba complet aspectul unei încăperi doar prin înlocuirea mânerelor de la dulapuri, sertare și uși cu unele moderne, cu un aspect metalic și luxos. Este o metodă extrem de eficace de a revitaliza un spațiu de care te-ai plictisit.