6 ustensile de bucătărie moderne pe care trebuie să le încerci

ustensile bucatarie
Foto David Mark via Pixabay

Aceia dintre noi care sunt pasionați de gătit și petrec ore în șir în bucătărie pregătind cu pasiune cele mai savuroase și mai sofisticate preparate culinare vor fi cu siguranță interesați de acest articol. Bucătarii amatori sau profesioniști sunt mereu în căutare de noi gadget-uri și unelte care să le ușureze și să le înfrumusețeze munca în bucătărie. Inventivitatea pasionaților de gătit a dus la apariția unor unelte și ustensile de bucătărie care mai de care mai folositoare.

Oala pentru paste

oala paste

Oala pentru paste nu este nimic altceva decât o oală obișnuită, emailată sau teflonată, dar care vine cu un capac cu totul special. Pe o zona de circa un sfert din suprafața totală a capacului acesta este perforat exact ca o sită. Acest lucru permite utilizarea mai ușoară a recipientului, fără a murdări și ocupa inutil spațiu și cu o sită eventual și cu un bol suplimentar. Doar fierbeți pastele și scurgețile direct din oala, putând realiza preparatul final direct în oala respectivă, fără a mai muta pastele.

Mașina de făcut înghețată direct din fructe

masina inghetata

Este o inovație extrem de folositoare și sănătoasă care permite crearea unor înghețate delicioase cu ingrediente naturale și cunoscute. Deasemenea, elimină drumurile la supermarket de fiecare dată când ai poftă de o înghețată savuroasă. Singura condiție este să ai la îndemână fructe deja congelate. Acest lucru este foarte ușor de realizat, mai ales în plin sezon de fructe când le poți spăla și depozita în congelator, acestea păstrându-se o lungă perioadă de timp și astfel având materia primă la îndemână mereu.

Forme pentru gheață speciale pentru utilizarea în sticle

forme gheata

Aceste forme din silicon nu sunt cu nimic diferite de formele des întâlnite cum ar fi inimoarele, steluțe, sticluțe etc. Forma acestora în schimb este alungită și de o grosime care permite introducerea batoanelor de gheață în sticle. Sunt ideale pentru utilizarea în sticle de ceai, de apă, sucuri sau vin.

Separatorul de gălbenuș de ou

separator oua

Este o unealtă extrem de simplă dar care salvează foarte mult timp și elimină posibilitatea împrăștierii unor bucăți mici de coajă de ou. Aceasta se presintă sub forma unei mici pompe de silicon și se utilizează apăsând pe aceasta și poziționându-i gura pe gălbenuș. După eliberarea presiunii din apăsare micul instrument va aspira gălbenușul lăsând albușul în urmă. Este ideal pentru utilizarea la mai multe ouă, când se prepară cozonaci sau alte prăjituri.

Bolul care nu inmoaie cerealele

bol cereale

Pentru aceia cărora le plac cerealele crocante proaspete și nu înmuiate prea mult timp în lapte acest vas este fix ceea ce au nevoie. Bolul este împărțit în două compartimente care separă cerealele sau biscuiții de lapte și permite consumul acestora alternând cu cel de lapte, fără a le combina în bol și a obține un „terci” de cereale.

Suport pentru feliat ceapa

feliator-ceapa

Este o unelată extrem de folositoare dacă îți dorești obținerea unor felii de ceapă perfect egale și aspectuoase. Ca să nu mai spunem și faptul că te ajută să eviți atât contactul cu ceapa care îți lasă un miros neplăcut pe mâini cât și riscul de a te tăia cu cuțitul, mâna ta nemaifiind în apropierea lamei acestuia. Se poate utiliza și la ouă, cartofi, castraveți, roșii și alte legume.