5 plante care-ți redau energia sexuală

Viața sexuală a oricărui individ este foarte strâns legată de sănătatea acestuia, iar energia sexuală reprezintă un indicativ al stării generale a organismului. Libidoul este o reflexie directă a balanței hormonale iar hormonii regleză cam toate zonele, sistemele, procesele și organele din corpul uman, incluzând emoțiile și buna dispoziție.

În momentul de față sunt cunoscuți peste 100 de hormoni în corpul uman, fiecare dintre aceștia jucând un rol esențial în sănătatea și bunăstarea organismului. Deși corpul nostru este un mecanism extrem de complex, nivelul libidoului reprezintă un indicativ foarte precis al stării de sănătate. Dacă ai o viață sexuală activă și satisfăcătoare atunci cu siguranță că organismul tău este bine echilibrat din punct de vedere hormonal. Dacă în schimb, libidoul este scăzut, plăcerea este redusă sau apar simptomele unei disfuncții erectile în cazul bărbaților, atunci este timpul să reglezi nivelul hormonal și cum poți face asta mai bine decât printr-o alimentație echilibrată și consumul unor suplimente naturale.

Orice produs sintetic nerecomandat de un medic specialist poate avea efecte contrare așteptărilor, ferește-te de „pilulele minune” care sunt promovate peste tot în mediul online, atât pentru femei cât și pentru bărbați. Echilibrul hormonal se bazează pe o multitudine de factori, nu toți pe deplin înțeleși de medicina modernă. Prin urmare, în momentul în care începi să-i dai corpului hormoni sintetici fără recomandarea și supravegherea unui medic specialist, riști să dai și mai mult peste cap acest echilibru hormonal fragil. Întrucât corpul are mecanisme eficiente care limitează cantitatea de hormoni din organism, dacă acesta este îndopat cu hormoni sintetici va proceda la sistarea producției interne din hormonul respectiv și va crea un dezechilibru cu efecte foarte nocive.

Dacă totuși îți dorești să-ți recapeți energia și vitalitatea rapid, până să ajungi să fi consultat de un medic, iată câteva remedii naturale care te pot ajuta în acest demers:

Mucuna pruriens

Este o adevărată comoară naturală, bogată în L-Dopa care acționează atât ca supliment hormonal cât și ca afrodisiac natural. Consumul acestei plante are efecte benefice și asupra creierului, fiind recomandată persoanelor care suferă de Parkinson.  În general se găsește sub formă de pulbere obținută din măcinarea boabelor plantei. Planta este extrem de răspândită în medicina tradițională asiatică.

Shilajit

Shilajitul se regăsește în munții Hymalaia în India și Nepal în regiuni izolate, la altitudini mari. Se prezintă sub diferite forme, puntând fi întâlnită ca o compoziție gelatinoasă, de rășină sau chiar sub forma unui cărbune pietrificat. Este un ingredient foarte utilizat în medicina tradițională indiană de milenii ca un remediu pentru disfuncțiile sexuale atât feminine cât și masculine precum și pentru a ameliora starea generală de sănătate. La bază, este un amalgam de substanțe minerale esențiale active. Se comercializează sub formă de publere sau rășină solubilă în apă.

Colostrul

În perioada imediat următoare nașterii unui vițel, mama vacă va produce un tip de lapte foarte hrănitor și bogat în nutrienți, vitamine, hormoni de creștere și alte substanțe care stimulează sistemul imunitar și cel hormonal. Consumul acestui supliment nu va duce la creșteri în greutate, dar va regla echilibrul hormonal și îți va reda energia sexuală.

Tongkat ali

Tongkat ali este o plantă originară din Indonezia și este extrem de rar întâlnită în natură. Este considerată a fi cel mai bun remediu natural pentru disfuncțiile sexuale, în special cele masculine. Este una dintre puținele surse naturale care crește nivelul de testosteron foarte bine. Mulți bărbați o utilizează atât ca supliment natural pentru tratarea disfuncției erectile cât și ca un mod de a-și menține și îmbunătăți performanțele sexuale. Fiind un ingredient mai greu de procurat, tongkat ali are și un preț mai ridicat. Din păcate există foarte multe locuri online unde se poate achiziționa această substanță la prețuri modice, aspect care pune la îndoială autenticitatea sa.

Polenul de pin

Deși este foarte răspândit în natură, polenul de pin este mai puțin cunoscut pentru efectele benefice pe care le are asupra organismului. Este un ingredient utilizat de secole în medicina tradițională chineză ca un remediu puternic androgen și generator de vitalitate. La bază, polenul este exact materialul de reproducere pe care îl eliberează orice plantă care se înmulțește în acest mod. Este un remediu natural care îți va reda energia vitală, energia sexuală și îți va crește libidoul.